GeoScan 101

Κατηγορία:

Περιγραφή

Το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα, GeoScan, αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση για την παραγωγή λεπτομερών και μεγάλης ακρίβειας 3D μοντέλων, ορθοφωτοχαρτών και ψηφιακών μοντέλων επιφάνειας.

Στο GeoScan έχουν ενσωματωθεί οι τελευταίες τεχνολογίες στο χώρο της ηλεκτρονικής και της αεροδυναμικής καθώς και οι τελευταίες εκδόσεις λογισμικών, ενώ συνδυάζει τα χαρακτηριστικά του μη επανδρωμένου αεροσκάφους με τη δυναμική των φωτογραμμετρικών λογισμικών. Προαιρετικός εξοπλισμός (γεωδαιτικός δέκτης GNSS και λογισμικό μετεπεξεργασίας δεδομένων) μπορεί να ενσωματωθεί στο GeoScan καθιστώντας το ακόμα πιο αποτελεσματικό.

Το GeoScan 101 έχει δημιουργηθεί έχοντας κατά νου την ασφάλεια. Ο ανθρώπινος παράγοντας έχει εξαλειφθεί από όλα τα στάδια της πτήσης. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης. Το μόνο που χρειάζεται για να ξεκινήσει η πτήση είναι να τοποθετηθεί το αεροπλάνο σε έναν καταπέλτη και να πατηθεί το κουμπί εκκίνησης στον επίγειο σταθμό ελέγχου. Όταν ολοκληρωθεί η αποστολή το GeoScan επιστρέφει ομαλά στο έδαφος με ένα αλεξίπτωτο.

Παρέχεται σε πλήρες πακέτο, το οποίο εκτός από το αερομοντέλο, περιλαμβάνει και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή με δύο προγράμματα εγκατεστημένα: το Agisoft PhotoScan και το λογισμικό σχεδιασμού πτήσης.

Συγκριτικά πλεονεκτήματα:

 1. Ο χρόνος εργασίας: Το GeoScan 101 πετά μέχρι και 80 λεπτά (πρακτικά ο ασφαλής χρόνος εργασίας είναι 60 λεπτά).
 2. Η προσγείωση με αλεξίπτωτο: Το αλεξίπτωτο είναι τοποθετημένο στην κάτω πλευρά του αεροπλάνου για την προστασία του φορτίου κατά την προσγείωση.
 3. Πλήρες πακέτο σε πολύ προσιτή τιμή.
 4. Χαμηλό κόστος συντήρησης.

Φωτογραμμετρικά λογισμικά με τα οποία μπορεί να συνδυαστεί:

 • Agisoft PhotoScan

Βασικά Χαρακτηριστικά:

 • Διάρκεια πτήσης: 80 min
 • Ταχύτητα: 72 kmph
 • Ύψος πτήσης: έως 2000 m
 • Απογείωση: με καταπέλτη
 • Προσγείωση: με αλεξίπτωτο
 • Κινητήρας: ηλεκτρικός
 • Κάμερα: 16 (24) Mpix (η κάμερα των 24 Mpix είναι προαιρετική)

Νέος κομψός σχεδιασμός

Ο νέος αποτελεσματικός σχεδιασμός επιτρέπει τη χρήση του σε μεγαλύτερης διάρκειας αποστολές όπως οι επιθεωρήσεις γραμμών ενέργειας και σωληνώσεων. Σε αυτό συμβάλλει και μια λεπτή κεραία που είναι ενσωματωμένη στο δεξί φτερό και επιτρέπει αδιάλειπτη και μεγάλης εμβέλειας ραδιοζεύξη.

End-to-end solution

Το GeoScan 101 αποτελεί την πιο αποτελεσματική λύση για γρήγορη 3D χαρτογράφηση.

Δεν απαιτείται η χρήση σημείων ελέγχου

Το GeoScan, όταν εξοπλιστεί με έναν δέκτη GNSS μεγάλης ακρίβειας, περιορίζει την ανάγκη συλλογής επιπλέον πληροφορίας από το πεδίο. Μειώνει δραστικά τον απαιτούμενο χρόνο στο πεδίο, το κόστος καθώς και τον αριθμό του απαιτούμενου προσωπικού. Οι φωτογραφίες που έχουν γεωαναφερθεί με ακρίβεια επιτρέπουν τη δημιουργία 3D μοντέλων, ορθοφωτογραφιών και ψηφιακού μοντέλου αναγλύφου με απόλυτη ακρίβεια καλύτερη από 15 cm και σχετική ακρίβεια μικρότερη του ενός pixel.

Έξυπνος σχεδιασμός πτήσης

Τα δεδομένα που πρέπει να εισαχθούν στο λογισμικό σχεδίασης πτήσης του GeoScan είναι η περιοχή που θα χαρτογραφηθεί και η επιθυμητή ανάλυση. Αυτόματα δημιουργούνται και επικυρώνονται σχέδια πτήσης σύμφωνα με τις δυνατότητες του GeoScan. Το σχέδιο πτήσης ελέγχεται για πιθανές συγκρούσεις με το έδαφος και προσαρμόζεται σε ένα ψηφιακό μοντέλο για να διασφαλιστεί ότι κάθε φωτογραφία θα ληφθεί από το σωστό υψόμετρο.

Αυτόματος πιλότος

Ο αυτόματος πιλότος έχει σχεδιαστεί για να παρέχει τη μέγιστη δυνατή απόδοση. Μια αδρανειακή μονάδα μέτρησης, ένας γεωδαιτικός δέκτης GNSS και ένας επεξεργαστής Cortex M3 έχουν συνδυαστεί για να παρέχουν μια σταθερή πτήση για απίστευτης ποιότητας εικόνες.

Ανάλυση κάμερας

Το GeoScan μπορεί να εξοπλιστεί με κάμερα που λαμβάνει δύο φωτογραφίες των 24,3 Mpx το δευτερόλεπτο.

Έλεγχος σε πραγματικό χρόνο

Κατά τη διάρκεια της πτήσης το GeoScan στέλνει, με τηλεμετρία, δεδομένα στον επίγειο σταθμό ελέγχου επιτρέποντας τον έλεγχο της διαδικασίας της χαρτογράφησης και της επικάλυψης των εικόνων. Αυτό επιτυγχάνεται καθώς το λογισμικό σχεδίασης του GeoScan εμφανίζει τα περιγράμματα των εικόνων που λαμβάνονται.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.geoscan.aero/en